It Always Comes Down to Money

Ας είμαστε ειλικρινείς. Money does make the world go round. Και μη σκεφτεί κανείς πως δεν τα έχει ανάγκη. Γιατί είπαμε, ας είμαστε ειλικρινείς. Τα χρειαζόμαστε.

Χωρίς χρήματα δεν έχεις σπίτι, δεν έχεις ρούχα, δεν έχεις φαΐ. Με άλλα λόγια δεν έχεις τίποτα. Ο ιδεαλιστής θα πει πως θα μπορούσαμε να ανταλλάσσουμε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως ακριβώς κάποτε συνέβαινε. Okay, δεκτό. Όμως γι’αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν τα χρήματα. Και όχι, δεν θα αραδιάσω μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας και υποδούλωσης της ανθρωπότητας.

Τα χρήματα είναι πρακτικά, δεν πιάνουν χώρο, δεν έχουν ιδιαίτερο βάρος. Εκτός κι αν μιλάμε για μια τσάντα δίευρα. Κάποτε ο κτηνοτρόφος μπορεί να αντάλλασσε τα κρέατα των ζώων του για κάτι που είχε ανάγκη, αλλά πόσα κιλά θα έδινε για ένα αμάξι..? Κι αν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ήταν χορτοφάγος..? Και αυτός με τη σειρά του με τι θα πλήρωνε τους υπαλλήλους του..? Με αμάξια..? Ή με μεμονωμένα εξαρτήματα έτσι ώστε κάποια στιγμή να το φτιάξουν μόνοι τους..? Αχα.

Με τα χρήματα όχι μόνο ξέρεις πόσο, περίπου, θα σου κοστίσει κάτι, αλλά επίσης υπάρχει η ανάπτυξη. Γιατί ακριβώς δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν ο΄λα αυτά – αμάξια,αεροπλάνα, υπολογιστές κ.α. – αν οι “παραγωγοί¨τους έπρεπε να πληρώνουν τους εργαζόμενους σε είδος. Σκεφτείτε πως θα ήταν να δουλεύεις σε εργοστάσιο αεροπλάνων και να πας στο περίπτερο να αγοράσεις τσιγάρα με ένα αεροπλάνο. Πόσα πακέτα θα πάρεις..? Και τι ακριβώς να το κάνει ο περιπτεράς το αεροπλάνο..?

Nevertheless. Όλα αυτά μην τα πάρετε και πολύ σοβαρά. Λέγονται μεταξύ σοβαρού και αστείου, ναι, αλλά η συζήτηση σηκώνει μεγάλη κουβέντα; την οποία δεν διατίθεμαι να κάνω.

Αλλά σκεφτείτε. Κατά πόσο μας λείπει κάτι το οποίο δεν έχει να κάνει με χρήματα..?  Παίρνοντας φυσικά ως δεδομένο πως έχουμε τους φίλους μας, την οικογένεια μας και την υγεία μας. Που βασικά, αν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας, πάλι έχουμε συνήθως ανάγκη από τα χρήματα για να γίνουμε καλά. Η τροφή μας, το σπίτι μας επίσης εξαρτώνται από τα χρήματα. Οι ανάγκες μας γενικότερα. Και φυσικά και οι επιθυμίες μας. Ακόμα και όταν επιθυμούμε καταξίωση, σεβασμό, αναγνώριση. Συχνά όλα αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα χρήματα.

Αλλά ναι. Τα χρήματα δεν αποτελούν συνώνυμο της ευτυχίας. Αλλά αποτελούν αναγκαίο μέσο για την ικανοποίηση των βασικότερων αναγκών μας. Η ευτυχία δεν θα έρθει απαραιτήτως μέσω των χρημάτων αλλά αν δεν έχεις να φας, μπορείς να είσαι ευτυχισμένος..? Οπότε θα το ξαναπώ. Ας είμαστε ειλικρινείς γιατί βαρέθηκα να ακούω πως ο τάδε είναι υπεράνω χρημάτων και τα σχετικά. Αφού είναι ας πετάξει τα πάντα και ας συνεχίσει τη ζωή του χωρίς να περνάει ούτε ένα ευρώ από τα χέρια του. Αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρει.

Και επειδή είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα παρεξηγηθώ, θα επαναληφθώ κλείνοντας. Τα χρήματα είναι απαραίτητα. Τα εκατομμύρια όχι. Και ούτε σημαίνει πως ένας εκατομμυριούχος είναι ευτυχισμένος. Αλλά, τουλάχιστον, the millionaire has got himself a yatch and a mansion to cry in. And ain’t that lovely..? ;P

xoxo,
FluffyUnicorn

P.S.: Ναι. Ψάχνω για δουλειά. Για αυτό με έπιασε αυτή η παράκρουση περί χρημάτων.

P.S.#2: Μια από αυτές τις μέρες, πιθανόν να μεταφέρω τα entries που είχα γράψει παλιότερα στο TumblR, στο παλιό μου blog, το οποίο πλέον έχει καταλήξει μια συλλογή φωτογραφιών που μου αρέσουν. Check it 😉

Advertisements

Speak up your mind ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: