Even If It Was a Matter of Life or Death, I Know You’d Choose Life..

“Τον θέλω τόσο πολύ, ναι, αναμφίβολα τον θέλω, μα δεν ξέρω.. Κάτι πάει πάντα στραβά, τόσο στραβά που τα γαμάει όλα. Είναι λες και κάθε φορά που ζητά κάτι, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, ένας τοίχος ορθώνεται μπροστά μου και με εμποδίζει από το να του το δώσω.” μου λες, νευριασμένος και απογοητευμένος με τον εαυτό σου. Για μια ακόμη φορά χώρισες, από μια ακόμη σύντομη μα θυελλώδης, υποθέτω, σχέση σου.

Θυσίες.

Αγαπάω σημαίνει πως αφήνω στον άλλον τον χώρο και τον χρόνο να ανοιχτεί και να “απλωθεί” στον χώρο. Αγαπάω σημαίνει δίνω. Σημαίνει νοιάζομαι. Ασχολούμαι.

Θυσίες.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο μιας σχέσης. Οποιουδήποτε είδους. Ερωτική ή μη. Γιατί για να συνυπάρξεις πρέπει να κάνεις βήματα, τόσο πίσω όσο και μπροστά. Σαν ένα πόλεμο που η στρατιγική σου δεν πρέπει να οδηγήσει ούτε στην ήττα αλλά ούτε και στην νίκη. Αντίθετα πρέπει να αποσκοπεί στη διαιώνιση αυτού του πολέμου. Γιατί όσο κρατά θα νικάς. Όταν πια τελειώσει μάλλον θα χάσεις. Σίγουρα θα χάσεις ένα άνθρωπο που κάποτε είχες κοντά σου. Καλώς ή κακώς, δεν ξέρω.

Μπορούμε να κάνουμε πίσω..? Να συμβιβαστούμε με κάτι που δεν επιθυμούμε..? Μπορούμε σίγουρα. Θέλουμε όμως..? Πολύ αμφιβάλλω.

Μπορούμε να δώσουμε απλά για να δώσουμε, χωρίς την αναμονή οποιουδήποτε ανταλλάγματος..? Κι αν μπορούμε, θα έπρεπε..? Μάλλον όχι. Γιατί τότε χάνουμε.

Τον εαυτό μας.

Σαν την γοητευτική ξανθιά. Που αν και η ζωή της ήταν πάντα ατίθαση και γεμάτη πάθος, τα έδωσε όλα. Τα “θυσίασε” στο βωμό της αγάπης, σε ένα ακόμα φριχτό παιχνίδι της δικής της μοίρας. Λες και δεν της είχε ήδη συμπεριφερθεί με υπέρμετρη κακία. Λες και οι προσπάθειες της δεν ήταν ήδη αρκετά τραγικές. Δεν ξέρω γιατί την θυμήθηκα τώρα, μετά από τόσο καιρό. Αν και από τον “πάτο” που βρίσκεται δεν έψαξε ποτέ την λύπηση. Αντίθετα πάλεψε για να κρατά το κεφάλι της ψηλά. Και κέρδισε μέσα στην ήττα της. Τον θαυμασμό. Γιατί δεν μπορείς να μην θαυμάσεις αυτόν που έδωσε τα πάντα για τους ανθρώπους που αγαπά. Μα αυτή η κοπέλα πια έχει χαθεί. Το ξέρει καλά. Οι θυσίες της, στο τέλος, της κόστισαν εκείνη την ίδια. Μα δεν θα άλλαζε τίποτα.

Γιατί είναι όπως ακριβώς ήσουν και εσύ. Που πιστεύω, από καθαρό εγωισμό, πως μαζί μου έκανες το πιο τραγικό λάθος. Το πιο χυδαίο και αποτρόπαιο. Γιατί δεν ξέχασα και δυστυχώς δεν θα ξεχάσω. Δεν θέλω να ξεχάσω. Και δεν θέλω να καταλάβω κι ούτε πια να παίξω σε ένα παιχνίδι αγάπης. Γιατί αθελά σου με κατέστρεψες. Για καλό το έκανες, το ξέρω. Στο τέλος το απέδειξες. Πόσα σήμαινα εγώ για σένα. Αλλά εσύ για μένα..? Δεν ξέρω. Και πια ποτέ μου δεν θα μάθω.

Θυσίες.

Η ουσία των ανθρώπινων σχέσεων. Βήματα μικρά ή μεγάλα που πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία με τα βήματα του χορευτή που έχεις απέναντι σου σε ένα αδιάκοπο tango με εναλλασσόμενους παρτενέρ. Γιατί αλλιώς ή θα πατήσεις ή θα πατηθείς. Ή θα σκάσετε και οι δύο στο σκληρό, κρύο πάτωμα.

Η αγάπη ακολουθεί την καρδιά εκεί που η επιβίωση ακολουθεί το μυαλό. Και η καρδιά είναι η αυτοκαταστροφή, ο θάνατος ενώ το μυαλό η αυτοσυντήρηση, η ζωή.

Κι αν βρεθείς στο δίλλημα αυτό, ποτέ μην κάνεις το ίδιο λάθος. Αν και ξέρω ήδη τι θα διάλεγες. Even if it was a matter of life or death, I know you’d choose life. Απλά ελπίζω πως θα είναι η δική σου και όχι η δική μου.

Γιατί, θυμίσου, στο παιχνίδι αυτό των ανθρώπινων σχέσεων, ακόμα κι αν διαλέξεις να δίνεις δίχως να περιμένεις αντάλλαγμα, ποτέ μην δώσεις περισσότερα από όσα θα έδινε ο άλλος. Γιατί οι μεγαλύτερες θυσίες πάντα αφήνουν τερατώδεις πληγές. Και δυστυχώς, αυτές δεν κλείνουν ποτέ..

xoxo,
FluffyUnicorn

P.S.: Δεν ξέρω, ειλικρινά, γιατί θυμήθηκα όλα αυτά. Στο τέλος, ξέρω, πως θα μείνω απλά με την αμφιβολία.

Advertisements

Speak up your mind ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: